In english På svenska
Klicka för att se bilden förstorad.

 

Vill du veta mera?
Kontakta nedanstående

Michael Olsson
Försäljning Ambulans

0457-45 06 75

 

Vi hjälper även till att hitta den finansiering
som passar er bäst.

Lättvårdsambulans
VW Caddy 2,0 TDI

Lättvårdsambulansen är tänkt att komplettera ambulansverksamheten, då ökade transporter inom landstinget har blivit ett faktum. Att helt enkelt öka tillgängligheten för de ordinarie akutambulanserna.

Att transportera PCI-patienter eller andra kategorier av patienter som kräver kompetensnivå sjuksköterska under transporten men som under färden i övrigt kan klara sig själv. Transporter mellan exempelvis sjukhus, vårdcentraler eller sjukhem.

Bilen har kapacitet för en liggande och 2 sittande patienter.
Dessa kan få möjlighet till medicinsk behandling och/eller bedömning under förutsättning att patienten själv kan påkalla detta samt att en eventuell åtgärd kan dröja tills lämplig parkeringsmöjlighet uppenbaras.

Det är patientens vårdbehov som avgör om den är samtransportabel, alltså att det är icke troligt att någon åtgärd eller behandling kan komma att bli aktuell.

Bilen kan även larmas vid olyckor med behov av mer än en besättning, som andrabil vid HLR, som First responder, FIP eller akut/läkarbil.
Det kan handla om den kategori patienter som medicinskt faller under riktlinjerna för att ”lämna hemma” men som inte vill stanna hemma eller patienter med en klar diagnos och nu har behov av sjukvård men det försämrade läget är inte av akut karaktär.
Det kan även handla om att patienten fått behandling av ambulansen som klart förbättrat patientens tillstånd men det kvarstår behov av senare kompletterande behandling/utredning på sjukhuset men ytterligare behandling av ambulanssjuksköterska bedöms som osannolik.
Bilen kan åka som andrabil vid assistans om ej annan ambulans är ledig.

Bilen kan ta med rullator eller hopfällbar rullstol av enklare modell. Den kan ta med patientens tillhörigheter så som väska eller liknande.
Bilen är utrustad med bår inkl släde, brandsläckare, kartläsarlampor, nödhammare, extravärmare, extrabatteri med skiljerelä, originalradio med blåtandsfunktion, kombiantenner,  IM-skenor till väskor och kil-hållare mm.
Bilen har blåljus, siren och extraljus med LED.
Färgen är RAL 1016 gul originallackerad från fabriken och standardstrejpning enligt bilderna. Automatlåda och diesel på 140 hk. Tillval är 4-motion (4-hjulsdrift). Vi har även förberett för installation av Rakel och data med enkla lösningar som skyddar elektroniken.
Lastvikten är över 340kg utöver förare (vid tillvalet 4-motion).

Bilen inkl bår och blåljus hamnar under den gränsen som SKL och konkurrensverket lagstadgat för direktupphandlingar 1/7 2014.