In english På svenska
Klicka för att se bilden förstorad.

 

Vill du veta mera?
Kontakta nedanstående

Michael Olsson
Försäljning Ambulans

0457-45 06 75

 

Vi hjälper även till att hitta den finansiering
som passar er bäst.

Storbilsambulans
Mercedes-Benz Sprinter NIDIA

NIDIA (New Improved Design Interior Ambulance) är ett nytt inredningskoncept som vi under en tid tagit fram på Sprintern för att förbättra vårdmiljön i sjukhytten. Istället för att bara lyssna på våra trogna kunder, gick vi även till de som inte brukar handla fordon av oss för att få intryck på hur en ambulans ska byggas. Detta sammanfattades och drog projektet vidare. Ett mycket lyckat upplägg skulle det visa sig, att lyssna på alla synpunkter.
En slags gummerad yta intill vårdaren och i taket gör en tystare och behagligare arbetsmiljö och en trivsammare plats även för patienten. Övriga delar har en lättstädad yta med genomtänkta förvaringsdetaljer och integrerat plats för de på marknaden mest förekommande spineboard/scoopbår/combicarrier.
Formerna i Nidia är mjuka och tilltalande och uppfyller framtidens normer vad gäller inre säkerhet. En LED-list i taket ger en mycket behaglig belysning vid mörkerkörning och lyser även upp facken i överskåpen.
En helt ny lösning på klimatanläggningen med flertalet utblås togs fram och värmeanläggningen optimerades.
Tanken är att överföra Nidia-konceptet även till två-bårs fordon samt småbilarna inom kort.

Vi har en mycket god relation med Mercedes Sverige, vilket bäddar för en lyckad affär. Det sker kontinuerligt kurser för Mercedes-anställda hos oss för att säkerställa eftermarknaden, den kanske viktigaste biten av affären.
Det är lätt att teckna ett mycket förmånligt service och reparationsavtal.

Säkerheten tas på allvar:
- EBV. Den elektroniska bromskraftsfördelningen fördelar bromskraften optimalt mellan bakhjulen och framhjulen vid inbromsning.
- Bältespåminnaren i förarutrymmet tänder en lampa på instrumentbrädan. Som tillval finns även möjlighet till optisk bältespåminnare för vårdastolen i sjukhytten.
- Adaptivt ESP är ett innovativt kördynamiksystem, som tar hänsyn till bilens last och aktiveras vid kritiska situationer, tex vid risk för sladd, genom att bromsa enskilda hjul och anpassa motorstyrkan efter behov. Här förenas ABS-bromsarna, Antispinnregleringen ASR, den elektroniska bromskraftfördelningen EBV och Bromsassistenten BAS.
- ABS. Låsningsfria bromsar gör att bromsarna inte låser sig vid häftiga inbromsningar och man kan lättare hålla kontrollen över fordonet.
- BAS känner av med vilken hastighet bromspedalen trycks ned och ökar bromskraften automatiskt vid panikbromsning.
- ASR. Antispinnreglering förhindrar hjulen att spinna loss vid halt underlag så att däcken får grepp igen.
- Airbag finns självklart i förarutrymmet, 2st till föraren och lika många till passageraren. I kombination med bältessträckare.
- Adaptivt bromsljus ökar säkerheten genom att alla 3 bromsljus börjar blinka i nödbromssituationer över 50km/h. Bromsar du från 70 km/h ned till stillastående, drar automatiskt varningsblinkers igång.

Garantier:
- Mercedes ger 2 års nybilsgaranti
- 6 års rostskyddsgaranti mot genomrostning
- 2 års garanti på Euro-Lans påbyggnation

Fakta:
Motor V6 diesel 190hk 440Nm
Automat
Tank 75 liter
Batteri 100Ah
Generator 180 Ah

Mått i mm:
- Utv. bredd: 2000
- Utv. längd: 5950
- Utv. höjd: 2690*
- Inv. bredd: 1750
- Inv. längd: 3000
- Inv. höjd: 1620*

(*modellen går att erhålla med ett högre originaltak)

Övrigt:
- Spår-/vänddiameter 13.6 m
- Generator 180 A
- Tankvolym ca 75 liter
- Damm och pollenfilter
- AC Manuell klimatanläggning