In english På svenska
     

Nyhetsarkiv

 
26
JUN
Volvo XC70 Helikopter Landstinget Värmland

Volvo XC70 till Helikoptern i Värmland

Nordic Vehicle har nu levererat en Volvo XC70 som skall tjänstgöra tillsammans med Landstingshelikoptern i Värmland.

26
JUN
Ambulans Landstinget Kalmar

Samtliga fordon till Landstinget levererade

Nordic Vehicle har nu levererat samtliga fordon som avtalet med Landstinget i Kalmar avsåg. Vi vill tacka alla inblandade för allt från Prao-tid och frukostmöten, till fiskehistorier och utvecklingsarbete.

22
APR
Ambulans Sprinter Nidia

EG-Typgodkännande, Steg 2

Eurolans kan med stolthet presentera:
EG-Typgodkännande, Steg 2

Ambulans MB Sprinter NIDIA

>> Mer information [pdf]

12
MAR

Ny organisation för Nordic Vehicle Conversion AB i Backaryd

Nordic Vehicle Conversion AB, med de unika varumärkena Euro-Lans, Karosseriverken, U-Lift och YdreSkåp, har nu fullt ut kunnat dra nytta av de synergier som sammanslagningen gett och därigenom skapat en ny organisation. Läs mer via länkarna nedan.
>> Information för kunder
>> Information för leverantörer

06
MAR
Flisa 2013

Falck Danmark A/S i samarbete med Nordic Vehicle Conversion AB

Nyligen tecknades ett avtal mellan Nordic Vehicle och Falck. Avtalet innebär att Falck har möjlighet att använda Euro-Lans som fordonspåbyggare.
Första ordern blev på 22 ambulansbyggnationer, för leverans första halvåret 2014.

- Vi är mycket glada över att få leverera till Falck igen, säger Patric Mohag, ansvarig för försäljning av ambulanser, det visar att kvalité, trygghet samt närhet till leverantören spelar stor roll för ett lyckat resultat. Detta ger Falck möjlighet att erbjuda en tillgänglig ambulanssjukvård av högsta kvalitet dygnet runt, året om.

>> Läs hela pressmeddelandet [pdf]

04
JUL

Euro-Lans och Tamlans tecknar avtal om samarbete på ambulansmarknaden.

Euro-Lans i Backaryd och finska Tamlans har nu tecknat avtal om samarbete på ambulansmarknaden. Som ett första steg, presenterar Euro-Lans en helt ny unik ambulansmodell för den svenska marknaden, VW Amarok NEGEA*).

”Våra kunder frågar ofta efter olika typer av ambulanser för att täcka sitt behov inom länet. Samarbetet med Tamlans gör att vi nu utökar vårt produktutbud med ambulanser inom storbilskonceptet”, säger Patric Mohag, Försäljning Ambulanser på Euro-Lans.

Jaakko Lohjansalo, Produktchef Ambulanser på Tamlans säger: ”Vi är glada över att inleda samarbetet och jag tror att detta kommer att ge båda företagen en hel del nya möjligheter i framtiden.”
Avtalet mellan Euro-Lans och Tamlans innebär att man nu samlar 35 års erfarenhet och kunskap inom ambulansbyggnationer och företagen har stora förväntningar på samarbetet.

*) Next Generation Ambulance

VW Amarok Negea

Kort om företagen:

Tamlans är ett finskt företag med huvudkontor i Tammerfors, Finland. Företaget är specialiserat på tillverkning av ambulanser, räddningsfordon, småbussar och minibussar. Mer info finns på www.tamlans.fi.

Euro-Lans är ett svenskt företag som ingår i koncernen Nordic Vehicle Conversion AB, med huvudkontor i Backaryd, Sverige. Euro-Lans bygger bl. a ambulanser, polisbilar, räddningsfordon och säkerhetsfordon.

07
JUN

Ändrade öppettider för telefonväxeln den 7/6.

Fredagen den 7/6 är vår telefonväxel öppen mellan kl. 8-13. För att du ska få bästa service, kom ihåg att ringa på våra direktnummer som du hittar under Kontakt-fliken här på hemsidan.

03
JUN

Räddningstjänsten Väst driftsätter nu sin F.I.P-organisation

Mitsubishi FIP fordon Enligt ett pressmeddelande från Räddningstjänsten Väst, driftsätter de den 3/6 2013 sin F.I.P
(Första Insats Person) -organisation på samtliga stationer i Varbergs och Falkenbergs kommuner.

Vi önskar dem Lycka till i deras viktiga arbete!

En F.I.P. – organisation innebär att man utrustar beredskapsavdelningar med en ny typ av utryckningsfordon som fungerar som en brandbil, fast mycket mindre och avsedd för en person. Syftet med de nya bilarna är att komma fram snabbare till olycksplatser. Befälen på stationerna kommer att utrustas med den nya bilen under tiden de har beredskap. Det innebär att när larmet går och brandmännen tar sig till räddningsstationen, åker befälet direkt till olycksplatsen. Det innebär då att denna person i ett tidigt skede kan påbörja livräddande och skadebegränsande åtgärder. I snitt sparar man tre minuter för att komma fram till den som behöver hjälp och ankommande styrkor får en bra lägesinformation om platsen.
Euro-Lans har under våren byggt om dessa 6 F.I.P. - fordon på Mitsubishi L200, med flakkåpa av YdreSkåps  Y1-modell, till Räddningstjänsten Väst. Fordonen är utrustade med diverse räddningsutrustning och just på dessa fordon har man valt att sätta en varningsskylt på taket med texten ”Olycka” som ska öka deras säkerhet vid arbete på vägen. 

08
MAJ

Nu svarar Carola och Therése i vår nya växel!

Från och med måndag den 13/5 är det YdreSkåp i Ydre som övertar ansvaret för Nordic Vehicle-koncernens nya gemensamma telefonväxel. Oavsett vem av oss på Euro-Lans, Karosseriverken, U-Lift eller YdreSkåp du söker är det Carola och Therése i Ydre som svarar om du kopplas vidare till växeln. Tjejerna i Backaryd kommer att stötta vid behov. För bästa service använd gärna våra direktnummer som du hittar under Kontakt-menyn här på hemsidan.

Vi kommer också att ha nya öppettider för växeln fr. o. m. den 13/5. Helgfria vardagar, måndag-torsdag kl. 8-17 och fredag kl. 8-16

28
SEP

LED extraljus

Nu har extraljusen tagit ytterligare ett steg framåt; LED. Xenonljusen ger ett fantastiskt sken men har ett par bekymmer, hållbarhet och upptändningstid. Vid användning av Xenon som fjärrljusblink förkortas livslängden avsevärt och upptändningstiden är ca 3 sekunder för fullt ljus.
LED tänds omgående och har som bekant en mycket längre livstid. Som extraljus har den en något smalare ljusbild men avsevärt längre och vitare sken.
Euro-Lans erbjuder sedan en tid tillbaka LED och förser sina demo-bilar med detta. Kontakta oss för mer information.

14
SEP

Euro-Lans tackar våra besökare på årets Flisa i Norrköping. Stort grattis till arrangörerna för ett mycket lyckat evenamang.
Nästa år siktar vi på Uppsala!

04
MAJ

WestambilansEuro-Lans vill tacka Westambulans och dess personal för alla dessa år och önska lycka till i framtiden på era nya äventyr.

27
APR

Tack alla på Ambulansforum.

Det kändes visserligen något ensamt eftersom vi var den enda utställaren som visade upp ambulanser men vi vill tacka alla våra besökare som hittade ut till oss. Tack även till arrangörerna för att ni lyssnar.

22
DEC

Bästa lastvikten på småambulanser.

Nu är det klart. Mercedes höjer totalvikten på MB Vito 4x4 diesel och med riktig automat från 3.050 kg till 3.200 kg. Detta ger oss en lastkapacitet på över 600 kg.

07
NOV

Vi gratulerar Norsk Luftambulanse och tacka för förtroendet att ha fått leverera.

Norsk Luftambulanse De nio fordonen som specialbyggts som läkarbilar ska komplettera de välkända helikoptrarna som NLA har utplacerade på strategiska baser i Norge. Valet av Volvo XC 70 med det förstärkta chassit gjordes redan för ca två år sedan efter omfattande tester. Av runt 20 st testade 4x4 fordon fanns en vinnare kvar. Volvo XC 70 med specialinredning från Euro-Lans. Detta fordon ansågs ger den trygghet, säkerhet och stabilitet som efterfrågades Vi önskar NLA lycka till i ert livsviktiga arbete"

28
SEP

Landstinget Sörmland valde Nidia II

Nidia II Efter ett mycket gott samarbete med personal från Landstinget Sörmland kunde vi nu leverera nästa generation av Mercedes Sprinter Nidia med 2-bårsfunktion. En helt nyframtagen släde till gasflaskorna placerades bak till höger samt att skärmen till Performit-systemet monterades integrerad i original instrumentbräda. Övriga byggnationen är tagen från Nidia en-bårs.

12
SEP

Tack till alla på Flisa 2011

Flisa Gävle 2011 Vi vill tacka för ett mycket väl genomfört Flisa i Gävle. Vi uppskattar att så många besökte oss i vår monter och tyckte om alla våra nyheter. Det kommer hända mycket i höst!

07
SEP

Ordningspolisbil byggd på VW Caravelle

Euro-Lans har utfört byggnationen av en ordningspolisbil på en Caravelle åt Svenska Volkswagen.

16
AUG

Första polisbilen på E-klass levererad!

Euro-Lans har åt Mercedes-Benz utvecklat och levererat den första polisbilen byggd på E-klass.
> Se bilder här

15
JUL

Nya ägare av Backarydsgruppen

Vi har nöjet att meddela att Backarydsgruppen har nu fått nya ägare. Detta kommer bland annat att innebära att företagen i Backarydsgruppen kommer att utvecklas vidare och erbjuda ett än mer komplett produktutbud. > Läs mer här

14
JUN

Xenonljus som alternativ till alla!

Nu kan man välja till Xenon-ljus på alla våra ambulanser. Hel- och halvljus på Volkswagen T5, MB Sprinter och MB Vito.

19
MAJ

Tack alla på Ambulansforum

Vi tackar våra besökare på Ambulansforum samt arrangörerna för ett bra arrangemang.
Vi ser fram emot en ny tillställning nästa (v)år!

26
APR

MB Sprinter 9kbm PRICKBIL till Svevia

Euro-Lans har nyligen levererat en prickbil till Svevia. Bilen är bland annat utrustad med elektrisk riktstång fram samt elektriskt utskjut bak, 2st färgpistoler fram samt 2st bak. Den är praktiskt inredd med skrivbord, sängplats, mikro, kaffekokare, kylskåp med mera.

18
APR

Norsk Luftambulanse köper Volvo XC 70

Euro-Lans AB har tecknat ett avtal om ytterligare 8 st Lege bilar till NLA. Bilarna kommer att bygga Efter semester och slutlevereras under hösten.
Grundchassi är det populära förstärkta chassi som svensk Polis och räddningstjänst framgångsrikt använder. Den stora skillnaden är inredningen som är special anpassad för sjukvårdslarm.

18
MAR

SAAB Skeldar helikopter

Euro-Lans AB och Saab AB påbörjar ett samarbete för att utveckla en mobil plattform för manövrering av UAV-helikoptern ”Skeldar”. Bägge parter anser att detta projekt är mycket intressant för att möta framtida krav för inhämtande av beslutsstöd vid större katastrofer och extra ordinära händelser. Euro-Lans AB och Saab AB kommer att visa en förstudie av projektet på Teknikdagarna i Skövde 3-4 maj.
Välkomna till vår monter!

12
JAN

MB Sprinter – bästsäljare igen!

Sveriges mest sålda ambulans blev för andra året i rad Mercedes Sprinter. Trenden är mycket tydlig; det krävs större fordon för ambulansverksamheterna i Sverige. På Euro-Lans kan man beställa Sprintern både som 1-bårs, 2-bårs eller som sjuktransport. Självklart kör du dem på B-körkort.
Statistik över nyregistrerade ambulanser: 2010 2009

04
JAN

Nytt koncept i 3,5 t klassen

Ett mindre släck o räddningsfordon som kan framföras med B körkort. Euro-Lans har jobbat hårt för att få så hög lastkapacitet som möjligt. Fordonet lastar >1000 kg och kan bära med utrustning för brand, trafikolycka, vattenlivräddning samt IVPA. Allt detta utan att överskrida lagstadgad max vikt.
Mer info kommer under Januari då fordonet ska premiärvisas.

17
NOV

Lägre bränslekostnader och ljudnivå med ECOBLADE

Euro-Lans erbjuder nu det nya och innovativa konceptet ECOBLADE till Volkswagen T5, som tack vare lägre luftmotstånd gör att både bränslekostnader och ljudnivån sänks.

ÄLDRE NYHETER

Flisa Kongress 2010  

100910
Vi tackar våra besökare på årets Flisa. Kul med alla positiva synpunkter.

Tack även till arrangörerna för ett lyckat evenemang.

   
   

100624
Nyheter från Volvos värld: "Stridsvagnen" från Backaryd
Klicka på länken: http://www.aftonbladet.se/kampanj/volvo/article7296770.ab

 

   
   

100406
Vi välkomnar Rickard Lövdal som ny säljare av polisbilar.
Conny kommer snart att lämna oss för nya uppdrag. Vi önskar honom lycka till.

   
   

100218
Interaktiva instruktionsböcker
Nu kan du hitta interaktiva böcker till din Mercedes på internet.
Gå in på www.mecedes-benz.se
Välj personbilar eller transportbilar. Under fliken service och originaldelar klickar du på instruktionsböcker.
Enkelt eller hur?

   
 

100209
Fyrhjulsdriven VW T5.
Nu är vi i full gång med vårt senaste projekt, ambulans byggd på nya VW T5.

- Helt nya automat typ DSG
- Stor dieselmotor på 180hk
- Hög totalvikt, 3.200kg vilket ger enorm lastkapacitet
- Fyrhjulsdrift! 4-motion.
- Nytt inredningskoncept med fokus på att sänka ljudnivån, bältad vårdare samt inre och yttre säkerhet.
- Många riktigt bra blåljusnyheter
- Lågt inköpspris och låga driftskostnader

Demorundan börjar nu i mars. Kontakta Patric Mohag för
mer info.

   
   

091116
Vi vill tacka alla som gjorde Blåljuskryssningen till den trevliga tillställning det blev och hoppas vi ses igen nästa gång.

   
   

091102
Ny e-postadress för order av reservdelar

Vi har infört en ny e-postadress för order av reservdelar via e-post.

Adressen är order@eurolans.se

   
   

090922
Euro-Lans levererar fordon med gult ljus!

Nu tar vi ytterligare några steg i riktning mot specialfordon. På listan ligger nu förutom olika fordon till transportstyrelsens underleverantörer även vägtransportledarfordon.

Med andra ord: fordon med gult ljus.

   
 

090918
Vi vill tacka alla som besökte vår monter på årets Flisa!

Det var mycket roligt att höra dessa positiva reaktioner om miljöambulansen men också om smygpremiären på "NIDIA", vår nya satsning på helt nytt inredningskoncept på Mercedes Sprinter. En satsning på tyst storbil och en bältad vårdare i kombination med en bättre miljö!

Vi kommer att presentera NIDIA närmare i en Demo-tour som just nu planeras för fullt. Hör gärna av er om ni har speciella önskemål om tider.

Stort tack även till Peter S och Tomas B för hjälpen i montern med miljöambulansen.

Vi hoppas på återseende i Leksand.

   
 

090901
Vi gratulerar Euro-Lans-sponsrade West Coast Rescue Team från Falkenberg till framgångarna i USA!
Laget slutade på en hedrande andraplats i världsmästerskapen i avancerad losstagning som hölls i Seattle, USA.

Man var bland annat världsbäst i delgrenen Rapid (tävlingens 100-meters final), samt kom på 4:e plats i bästa insatsledare och sjukvårdare.

Ett stort grattis från oss på Euro-Lans!

   
   

090708
Euro-Lans AB tar ny mark.
Nu bygger vi både ambulanser och räddningsfordon till Danmark.
På räddningssidan är det Köpenhamns Brandväsen som bygger ledningsfordon och på ambulanssidan är det Frederiksberg Brandväsen som bygger 2st MB Sprinter som ambulanser.

-"Detta är ett mycket viktigt steg i vår utveckling och satsning mot övriga Norden”, säger Patric Mohag, försäljare på Euro-Lans AB.

   
 

090626
Pressextra!
Världens första miljöambulans på plats i Stockholm.

>> Läs mer på Mercedes Benz hemsida.

   
 

090529

Tack alla ni som besökte oss i vår monter på Brand -09 i Borlänge.

   
 

090527
Euro-Lans expanderar!
Den 1/6-09 öppnar vi nytt försäljningskontor i Stockholm på Saldovägen 16 i Järfälla.

   
   

090511
Gröna bilister applåderar

>> Läs dokumentet här


   
 

090508
Invigningen av de gröna ambulanserna TV-sändes.
När invidningen av de nya miljöambulanserna genomfördes sändes händelsen i SVT ABC den 7 maj kl. 19.15.

>> Klicka här för att se programmet via webb-tv.
Tillgängligt t.o.m. 14 maj

   
   

090430
Gasambulanser levererade!
De 2 första gasdrivna ambulanserna är nu levererade till Samariten Ambulans i Stockholm.
För mer info kontakta Samariten eller Euro-Lans

   
   

090304
Demo Tour -09 Räddningstjänst & Ambulans

Eurolans AB håller just nu på med att finslipa sin roadshow genom Sverige. Den kommer att genomföras i April – Juni 2009. Avsikten är att besöka våra kunder, nya som gamla, på vår resa genom Sverige. Vi kommer att erbjuda provkörningar med moderna och nyproducerade fordon, samt demonstration av ny teknik.

Så fort detaljerna är klara återkommer vi med mer information. Vet ni redan nu att ni vill träffa oss, ring eller maila för mer information.

   
Klicka för att se bilden förstorad.

 
 

081223
10st utav totalt 15st "Fordon för Avdelningschef" i det sk SPT-konceptet står nu klara för leverans på Euro-Lans AB i Backaryd.

Fordonen är av märket MB Sprinter och utrustade med bl.a. 7 olika radiosystem, skyddsrutor runt om, kraftig orderhögtalare mm för att kunna utföra sin uppgift på ett bra och säkert sätt. Fordonen skall levereras till Stockholms, Västra Götalands och Skåne län.

   
 

081203
Norrköpings Brandförsvar var på onsdagen på besök hos Eurolans för att hämta hem sina nya ledningfordon. Till insatsledning valde man Volvo XC 70 med teknikmodul i framsäte. Denna innerhåller 80 Mhz radio, dator o kartstöd samt NMT modem. Blåljusutrustning från Whelen.
Det andra fordonet, en VW Multivan, är anpassat för ingengörsberedskap. Utrustat med fällbart skrivbord samt tre st Aurora 80 Mhz radio monterade i tak ovanför detta bord. Kartstöd/dator med dubbla skärmar. Inredning i bagage med lådhurts mm. Blåljus från samma leverantör.

Vi önskar Nörrköpings Brandförsvar lycka till!

   
   

081016
Tack till alla intresserade på mässan Ambulanse 2008, Storefjell i Norge.

   
   

080930
Vi tackar alla besökare i vår monter på årets Flisa i Åre. Tackar även Jämtlands Läns Landsting och Nordic för en väl genomförd kongress.

   
   

080905
Bättre lastvikt
Nu har Mercedes Vito fått förhöjd totalvikt. Från 2940 till 3200kg
Detta innebär en lastvikt på nära 800kg!

   
   

080903
Hemsidan nu även på engelska!
Nu finns Euro-Lans hemsida översatt till engelska.
Ni hittar den på adressen: www.eurolans.se/en

   
   

080826
Tack till samtliga besökare i vår monter på Räddningsmässan i Jönköping.

Vi ser fram emot trevliga samarbeten framöver!

   
   

080618
Eurolans vill passa på att önska våra kunder och samarbetspartners en riktigt trevlig och skön (mid)sommar!

Vårt kontor kommer att vara bemannat under hela sommaren, medan vår verkstad kommer att ha nedsatt verksamhet under veckorna 29-32.

   
   

080612
Miljönytt:
Nu kan vi leverera HA-oljefria däck, sommar som vinter, från de flesta av de stora däcktillverkarna.
Även fria från IPPD antioxidanter och Nitrosaminer.

 

   
Klicka för att se bilden förstorad.

 

Copyright: ORC AB, Foto: David Blomqvist

 

080602
Polisens nya specialfordon, byggda på Euro-Lans AB.
Polisens nya fordon har rönt stor uppmärksamhet i media. Vi kan nu gå ut med information om att vi byggt och utvecklat dessa fordon tillsammans med RPS.

Vi låter bilderna tala för sig själva.

   
 
 

080529
Osby förstärker med XC 90.
Räddningstjänsten Osby har hämtat hem sin Volvo XC 90 sport som är byggd för insatsledning. Bilen har den vanliga utrustningen med teknikmodul för kommunikation o navigering. Bagaget är inrett för att kunna rymma hb släckare, värmekamera, pärmar mm.

   
Klicka för att se bilden förstorad.

 
 

080525
Mitsubishi L200 ledningsbilar levererade.
Idag levererades 2 st Mitsubishi L200 till Ekebäcks bil i Tranås. Bilarnas slutkund är räddningstjänsten i Vimmerby där de kommer att användas av styrkeledare resp insatsledare. Bilarna är identiska och utrustade med kartstöd, it stöd och internet samt övrig nödvändig kommunikationsutrustning. Flaket är inrett med fack för sjukvårds materiel, handbrandsläckare, verktyg, filtar pärmar mm. Valet av dessa fordon gjordes inte bara för den goda framkomlighetens skull. En annan faktor som spelade in va att de har antisladd system. Vidare så har en byggnation på detta chassi avdragbar moms.

Vi önskar Vimmerby räddningstjänst lycka till.

   
   

080520
Demobil med 615kg lastvikt till salu.
Vi är på gång att bygga en ny demobil på E-klassen, så nu säljer vi vår befintliga demo med superlastvikten 615kg.
För bilder se >>till salu.

   
   

080428
Miljöinformation.
Önskar Ni information om den nya gasdrivna MB Sprintern NGT, kommer vi gärna och informerar Era kontakter på inköp, miljö eller fordonsansvariga.
Samla gruppen och boka ett datum med Patric Mohag på Euro-Lans AB.
Informationen beräknas ta ca 1,5 timme.

   
   

080425
Nya Sprintern i nya utföranden!
Nu finns den nya Mercedes Sprintern med fyrhjulsdrift i kombination med diesel och automat.
Kontakta Euro-Lans för mer information.

   
   

080425
Trevlig mässa i Nådendahl!
Vi passar på att tacka besökare och arrangörer för mässan i Nådendahl, Finland.

   
 

080416
Miljötänkande!
Euro-Lans kan stolt presentera en ambulans med gasdrift.
Det handlar om MB Sprinter NGT, som kan drivas på både naturgas och biogas.
Bilen har dessutom originaltanken kvar för bensin, sk. bivalent.
Actionsradien är från ca 33-47 mil på gas + ca 55-58 mil på bensin.
Totalvikten kommer i första skedet att bli på 3.500kg. Större fordon framåt år 2010.
156hk både vid gas och bensin, Automatlåda.
Idag finns 88 tankstationer runt om i Sverige, men utökas för varje vecka.
Mer information kommer löpande.

   
   

080408
Tack Præ Hospital!
Euro-Lans vill tacka Præ Hospital, Danmark, för en väl genomförd konferens och alla besökarna för visat intresse.
Vi hoppas på att ses igen.

   
 

080407
Svedalas RAV 4 levererad.
Svedala Räddningstjänst har fått sin nya insatsledarbil levererad. Bilen är en Toyota RAV 4 med Wheelen blåljusutrustning. Perform IT navigering o data stöd.
Teknikmodul HF med radio dator mm. Inredning i bagage med div instrument samt släckare o verktyg. Bilen är även utrustad med defibrillator, allt för att rädda liv…

   
 

080222
Tri-Star till Gävleborg
4st Ford Tristar levererade till Landstinget Gävleborg.
3st 2-bårs och 1st 1-bårsambulans.
V8 Diesel med 322hk, 670kg lastkapacitet.

   
   

080220
Demo-Touren är igång!
Nu har vi dragit igång med Demo-Touren, lite tidigare än planerat.
Vi besökte Landstinget Sörmland. Vi tackar för visat intresse och speciellt för hjälpen med vår extra "transport" från Kristinehamn.
Sånt kommer man ihåg. Stort tack även till Växjö, Landstinget Kronoberg för lånet av Sprintern.

   
 

080207
Första leverans av nya Volvo XC 70 II.
Bilen är byggd till insatsledare fordon. Den är utrustad med navigering, w-lan samt 80 Mhz radio. Blåljus utrustning från whelen. Bilen är en av de första XC 70 II som går i tjänst som utryckningsfordon.
>> Fler bilder finns under Räddning/ledningsbilar

   
   

080205
Infrastrukturminister Åsa Torstensson besöker Backarydsgruppen idag!
Besöket kommer att äga rum klockan 15.15 vid U-lifts monteringsavdelning. Välkommen Åsa!
>> Mer infomation på regeringen.se

   
   

080201
Nu startar Demo-Tour 2008!
Nu drar vi ut på turné igen. Demo-Tour 2008 startar i mars. Från norr till söder i hela Sverige. Med oss har vi 2 ambulanser.
VW T5 2.5 TDI. 130hk och MB E220 CDI 170hk. Tveka inte att kontakta oss för mer information.

   
   

080114
Tungviktsambulanser
Byggd åt/med Landstinget Kronoberg, på nya Mercedes Sprinter 318 med V6-motor på 184 Dieselhästar.
Klarar patienter upp till 250kg. Lastar 870kg. Totalvikt på endast 3880kg.
Mittplacerad bår med insteg både på höger och vänster sida. Hela 5 sittplatser med 3-punktsbälte i sjukhytten, varav 2st undanfällbara.
Xenonljus med kurvfunktion (följer med vid rattomläggning).
>> Bilder hittar under storbilsambulanser

   
   

080111
Välkommen Helene!
Vi vill passa på att önska vår nya medarbetare på Euro-Lans välkommen. Helene Berg kommer att jobba med inköp/lager. Du hittar hennes kontaktuppgifter på kontakt-sidan.

   
   

071217
Världsunika polisfordon för säkrare räddningsinsatser snart leveransklara.
Fordonen är sju ton tunga och är särskilt framtagna för att användas vid exempelvis gas- och kemikalieutsläpp samt vid närmanden av farliga brottslingar och misstänkta bomber. Bilarna är utrustade med värmekameror som exempelvis kan användas vid sökning efter personer där sikten är begränsad.
>> Läs mer om fordonen på Polismyndighetens hemsida.

   
   

071212
Eurolans vill önska alla våra kunder, vänner och samarbetspartners en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.
Nu kan vi sumera 2007 och konstatera att det varit ett toppenår för oss. Vi är nu i full gång med de utökade sektorerna på Polis och brandfordon.
2008 kommer även andra specialfordon att presenteras. Håll utkik och glöm inte mässorna!

Som vanligt stänger vi inte helt för julen, utan går på sparlåga så att ni kan nå oss.
Var rädda om er och miljön!

   
   

071016
Trevlig mässa i Norge.
Euro-Lans tackar alla besökare och arrangörer vid mässan i Storefjell, Norge.
Vi ser fram emot vidare kontakt.

   
   

070921
Euro-Lans vill tacka alla som gjorde årets Flisa till en av de absolut bästa för oss utställare.
Tack alla besökare för synpunkter och positiva reaktioner på våra produkter och speciellt våra stora nyheter, vilket verkligen kändes bra för oss.

Vi hoppas att Ni besökare och alla de andra utställarna upplevde det hela lika trevligt som vi.

Till sist vill vi även tacka: Landstinget Gävleborg, Kalmar och Kronoberg samt Ulfab, Samariten och Räddningstjänsten Östra Blekinge för lån av fordon.

   
   

070912
Nu är det klart, Euro-Lans har tillsammans med Binz, sprängt 600 kilosgränsen på småbil.
615kg lyder den nya lastvikten inklusive förare, på E-klassen.
Dessutom har vi flyttat bak mellanväggen ytterligare för bättre utrymme i förarutrymmet.
Vi har en helt ny klimatanläggning, bästa blåljusen på marknaden samt en hel del andra förbättringar...
Vi ses i monter B4 på Flisa i Ronneby.

För er som önskar se och provköra och inte har möjlighet att komma till Flisa, ring oss så ordnar vi med en visning.

   
   

070907
Ny konstruktör på Euro-Lans
Euro-Lans har anställt ytterligare en konstruktör, Michael Olsson. Michael kommer att jobba med konstruktion av samtliga blåljusfordon.

Vi hälsar Michael välkommen till Euro-Lans AB!

   
   

070906
Ny hemsida för vår norska representant
Vår norska representant har nu öppnat sin hemsida. Ni är välkomna att besöka den på: www.ambulanse-centeret.no

   
   

070730
Nya Sprinter sjuktransporter levererade
Sjuktransportfordon byggda på nya MB Sprinter 315 har levererats till Ulfab.
>> Se bilder på Nya Sprinter sjuktransport

   
   

070713
Euro-Lans AB bygger ny produktionsanläggning
Bygglovshandlingar för en ny produktionsanläggning samt kontorslokaler för Euro-Lans AB har nyligen lämnats in till Byggnadsnämnden. Det handlar om en 3 500 kvadratmeter stor byggnation som kommer att vara belägen vid södra infarten till Backaryd.

- Vi ser fram emot en anläggning där vi kan samla all produktion av blåljusfordon på ett ställe, vilket kommer att effektivisera vårt arbete enormt, säger Patric Mohag, säljare av ambulanser på Euro-Lans AB. Orderingången är enormt positiv och vi är något trångbodda i dagsläget, så detta kommer att bli ett verkligt lyft för både kunder och oss anställda.

Det kommer även att innebära en utökning av personalstyrkan där det direkt behövs anställas ett 10-tal personer. Vi räknar idag med att kunna flytta in i de nya lokalerna strax efter semestern nästa år.

   
   

070621
Lyckade Backarydsdagar!
Backarydsgruppen vill ge samtliga besökare och inblandade ett stort tack för dess medverkan till ett lyckat arrangemang. Vi tycker det var väldigt roligt att så många visade intresse och besökte oss.

   
   

070613
Vi på Eurolans vill passa på att önska våra kunder och samarbetspartners en trevlig och skön sommar!

Vårt kontor kommer att vara bemannat under hela sommaren, medan vår verkstad kommer att ha nedsatt verksamhet under veckorna 29-31.

   
   

070503
Eurolans.se nominerad till Guldeken!
Till vår glädje har Eurolans hemsida har blivit nominerad till Guldeken i klassen ”Bästa webbplats”. Guldeken är Blekinges reklamtävling och avgörs den 11 maj. Håll tummarna!

   
Ledningsbil Volvo XC90  

070426
Ledningsbil XC90 till Gotland.
Gotlands Räddningstjänst hämtade på Torsdagen sin ledningsbil. Bilen är byggd på en Volvo XC90 och optimerat för två personer med plats för tre under färd. Plats i baksäte för ledningsoperatör som har en teknikmodul med skrivyta till arbetsplats.

Bilen bestyckad med bla 3 st aurora radio, mobiler samt vhf. PerfomIt system med dubbla skärmar, v-lan & webbkamera. Roterande landningsljus för flyg. Bilen kan även strömförsörjas med externt elkraft vid längre insatser.

 

   
   

070424
Euro-Lans på mässa i Finland, som gick över förväntan.
Mycket trevligt och ser fram emot nästa gång.
Tack till AISAB för lån av bil och den kanontrevlige tolken, Timmo.
Bild kommer att läggas ut under mässor.

   
   

070411
Nu har den kommit, facelift på E-klass ambulans!
Sportigare sidobackspeglar och tuffare grill, nya läckra inredningsdetaljer.
Bilder kommer inom kort.

   
Mercedes-Bens Sprinter Ambulans  

070323
Första leveransen av nya Mercedes-Benz Sprinter Ambulans.
Mycket har hänt på nya Sprintern, ställbar ratt, tystare förarmiljö, olika motoralternativ och vikter att välja mellan, för att nämna något.
De första bilarna gick till Region Skåne.
MB 315, 150 hk
Totalvikt 3.500kg
Lastvikt 590kg
>> Läs mer om våra storbilsambulanser

   
   

070227
Eurolans lanserar ny hemsida.
För att göra det enklare för våra besökare att hitta rätt information, har vi nu lanserat en ny hemsida. Vi hoppas att ni kommer att märka en positiv förbättring och vill gärna veta vad ni tycker.

Så skicka ett mail till oss. Klicka på länken nedan.
>> Skicka ett mail med dina synpunkter

070203
Nya motoralternativ till vår E-klassambulans.
Eurolans kan nu erbjuda våra kunder två olika motoralternativ på Mercedes E-klass. Välj mellan 220 CDI på 170hk, eller 280 CDI med 190hk.
>> Mer information om vår ambulans byggd på E-klassen

061213
Eurolans vill önska alla våra kunder, vänner och samarbetspartners en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.
Vi har massor av spännande planer och ideér som kommer att ske 2007, vilket kommer att presenteras här på vår hemsida.
Backarydsgruppen firar 50 år, Flisa kommer till Blekinge, nya Demo-resor bara för att nämna något, plus en massa annat roligt och nytt.
Vi stänger inte helt för julen, dock går vi på sparlåga så ni kan nå oss.
Vi kommer att satsa riktigt stort på 2007, var så säkra.

Håll utkik, och ta det lugnt i jultrafiken!

061204
Partikelfilter som standard.
Partikelfilter sitter som standard på följande levererade bilar från Euro-Lans:
MB E-klass, Vito, Sprinter.
VW Crafter, T5.
Nissan, Renault, Opel.

061009
Bårsläde med plats för scoopbår EXL.
I samarbete med Pensi Rescure, kan vi nu erbjuda en bårsläde med plats för FernoNordens gula scoopbår EXL.

061002
Små bekymmer till trots, så gick Flisa i Sundsvall bra.
Tack till Kalmar län för lån av bil. Nästa år är det i Blekinge, hoppas vi ses där!

060922
Eurolans anställer säljare.
Conny Larsson heter han som nu börjat hos oss och kommer att ta hand om fordon till Polisen.

På Brand/Räddningssidan har vi Mikael Nelson.

Information om telefonnummer, fax och meiladresser till oss på Eurolans finner ni under fliken "kontakt", som nu gjorts mer lättöverskådlig.
>> Klicka här för att komma till kontaktsidan

060717
Nu är DemoTour 2006 avslutad med E-klassen.
Vill återigen tacka för de fina mottaganden vi fått i Sverige men också i Norge, med ett riktigt lyckat resultat.
Tackar speciellt för den guidade visningen på gruvområdet i Kiruna och det fina fiskeäventyret i Byske.
Ingen nämd och ingen glömd.
Vi har tagit till oss av synpunkterna och jobbar för fullt för att försöka lösa dessa till Räddningsmässan i Jönköping 23-26 augusti, där vi bl a kommer att presentera den nya motorn på E-klassen: 280 CDI
Väl mött där.
Trevlig fortsättning på sommaren 060717
Vi vill önska alla en riktigt trevlig sommar och en härlig semester!
Euro-Lans AB stänger verkstaden v 29-30.
Dock är kontoret alltid bemannat. 060620
Euro-Lans bygger nytt!
Nu är det klart, Euro-Lans ska få nya stora lokaler.
Beräknad invigning och inflyttning i samband med Backarydsgruppens 50-års jubileum i Juni -07.
060421
Då var den andra delen avslutad på DemoTour 2006.
Tackar även denna gång för det stora intresset och synpunkterna vi fick.
Nu kommer vi att förbättra E-klassen ytterligare för att tillgodose era önskemål inför nästa runda, som planeras i maj / juni.
Innan dess kommer den att befinna sig på en demorunda i Norge, tillsammans med vår ansvarige säljare för Norska marknaden: John-Ole Wold.
060307
Euro-Lans AB expanderar och söker följande:
SÄLJARE UTRYCKNINGSFORDON

Försäljning av ambulanser, specialpolisbilar, ledningsfordon och fordon inom räddningstjänsten till myndigheter och organisationer. Vi erbjuder självständigt och omväxlande arbete tillsammans med professionella kunder.
Du bör ha några års erfarenhet av teknisk försäljning. Arbetet innebär utformning av offerter, kalkyler och att utföra teknisk dokumentation för handhavande av fordonens utrustning. Vana vid arbete i PC-miljö och lätthet att utrycka sig både säljande och sakligt är ett krav. Engelska i tal och skrift krävs. Körkortsklass lägst B.
Tyska är meriterande.
Mer info får du av Björn Urbanusson tel 0457-45 06 00.
Maila din ansökan till bjorn.urbanusson@karosseriverken.se
Märkes: "utryckningsfordon". Senaste ansökningsdag: 24 mars 2006.

060302
Euro-Lans har anställt Micael Davidsson som kommer att ta hand om inköp.
Mer information under fliken kontakter.
060301
Vi vill tacka alla för det stora intresset och de synpunkter vi mött, under första delen av DemoTour 2006, med vår E-klass ambulans.
 
Det har varit en mycket givande tur. Speciellt tack för hjälpen till "Värmlänningarna" när spiken gick in i däcket.
 
Den andra delen kommer april/maj. För mer information, kontakta Patric Mohag Euro-Lans.
060123
Euro-Lans AB har av Rikspolisstyrelsen blivit godkända som underleverantörer/påbyggare av piketbilar till polismyndigheterna och samarbetar bland annat med Tri-Star Jarl Elowson AB i Göteborg, som innehar ramavtal med RPS för specialbilar.
 
Den första färdigbyggda piketbilen från oss på basis av Tri-Star TSE350 Extended Wagon har nu levererats till Polismyndigheten i Skåne utrustad helt enligt kvavspecifikationen som RPS upprättat för piketbilar till polismyndigheterna över hela landet.
 
Grundfordonet, som är en helglasad vanmodell kan levereras med 3 olika motoralternativ, V8, V10 bensin eller V8 diesel. 060113
Till Salu
Vi har fått förfrågan om vid ett flertal tillfällen att vidareförmedla information om fordon och tillbehör som är till salu. Nu öppnar vi en portal för alla er som har intresse av att köpa eller sälja ambulanser, räddningsfordon eller tillbehör. Allt eftersom vi får in material i form av bilder och text, kommer det att läggas ut under "Till salu-fliken".
>>klicka här för att komma till sidan "Till salu" 060104
Demo Tour 2006
2005 blev ett mycket bra år för Euro-Lans, ca 130 fordon levererades ut. Nu tar vi nya tag och i februari drar Euro-Lans ut på en demotour med vår MB E-klass till ambulansstationer runt om i Sverige. Ring eller meila oss för mer information.
051123
Nya bilder på sjuktransportbilar
Grundbilen är en MB Vito Dubbla Pensibårar eller Allfabårar med Tempurmadrasser. 051005
Vill tacka våra besökare i vår monter på årets Flisa.
Mycket välbesökt i år, bra organiserat.
Nu har vi tagit fram nya gasfjädrar till Mercedes Vito.
Höjer bakluckan med över 200 mm.
Ring för mer information. 050915
Bilder på Demo VW T5 finns nu publicerade under produkter/VW T5 2.5 TDI. 050909
På årets Flisa 19-21 September kommer vi att presentera en ny ambulans, byggd på Volkswagen T5.
Välkomna till vår monter, för mer information! 050901
Vår Demobil Nissan Big King räddningsbil, är nu till salu.
Kontakta oss för mer information.
050707
Efter en turbolent period inom ambulansmarknaden med modellbyten, kan Euro-Lans idag erbjuda flera modeller av ambulanser.
Den nya MB E-klassen kommer nu löpande från Binz och levereras ut till våra kunder.
En stor order på 15st MB sprinter akutambulanser, har levererats till skåne.
Där i mellan har vi MB Vito, som det under våren har gått ut ett 40-tal.
I höst kommer det mer...

Vi vill Er alla önska en riktigt skön sommar och semester. 050418
Vi har nu genomfört en uppfräschning av hemsidan med målet att förenkla för våra besökare att hitta den information de söker. 050412
Hedin Bil firar 20 år.
För Er som har vägarna förbi Orrekulla/ Göteborg 14-16 April.
Vi ställer ut en Vitoambulans för beskådan.
Välkommna! 050316
050302
Holländska Visser kommer till oss för visning av sin nya MB E-klass. Ferno Norden kommer även att närvara för visning av nya produkter.
Alla som kan, är välkomna den 24/3 mellan kl 13.00-17.00.
Vänligen kontakta Euro-Lans om ni kommer. 050120
Den första delleveransen av flaggskeppet BINZ har nu leverarats till Sävsjö Räddningstjänst, Jönköping. 041217
Viktigt meddelande till er som använder Volvo ISOFIX babystol på Allfabår.
Tag kontakt med Euro-Lans eller Ferno Norden för mer information. 041201
Joakim Martinsson är vår nya verkstadschef.
Joakim har jobbat över 12 år i koncernen och efterträder Mikael Börrefors som slutat.
041126
Nu är demo-bilen Nissan Terrano till salu.
Finns på produkter/bildgalleri.
041125
Nu finns det bilder på Stockholms ledningsfordon under produkter/ ledningsfordon.

041001
Vill tacka alla våra besökare vi hade på Flisamässan.
040917
Ett av de 4 ledningsbilarna är nu på väg upp till skyddsmässan i Stockholm för premiärvisning.
Vi delar montern med JMR som gjort all radio/datamontering på fordonen.
Tanken är att kunna utnyttja konstruktionen på skåpet även till storbilsambulanser.

040826
Premiärvisning av Nissan Interstar Ambulans samt Nissan Big King Räddningsbil på Elmia-mässan.
040819
Vår demo-vito såld och levererad till ambulansstationen i Stöde.
040726
Nu är den klar!
Ambulans byggd på en Mercedes Benz Vito med lastkapacitet på 525kg.
Bilen levereras i veckan till Räddningstjänsten Storgöteborg.
040624
Vill tacka alla våra besökare på Backarydsdagarna samt önska alla våra
kunder en skön sommar och semester.
040517
Nu har Sundsvall fått sin storbilsambulans.
Byggd på M-B Sprinter 316,
2-bårs, varav den ena båren tvärställd precis bakom mellanväggen.
040513
Demovisning av vår M-B vito i Nyköping, Katrineholm och Eskilstuna.
Mellan 45-50 personer fick chansen att tycka till och provköra.
Mycket lyckat resultat. Vill tacka alla som närvarade och tips vi fick.

040422
Leverans av två OLA-Ambulanser till Räddningstjänsten i Göteborg.
Bilarna är byggda på Ford Tristar.

040331
Idag levererades Falck Stockholms Mercedes Sprinter 316 CDI.

Denna är tillverkad som akutambulans med U-liften Backaryds allra senaste luftfjädring framtagen för riktigt bra komfort för större akutambulanser.
Självklart med höj och sänk funktion.

Bilen har Mercedes nya automatlåda.

Inredningen är helt nyframtagen i samarbete med Falck Stockholm.

Tejpningen är gjord av Protagia med en högreflekterande mikroprismatiska materialet.

Bilder hittar ni under storbilsambulanser på hemsidan.

040329
Idag transporteras vår demo-vito till Finland för komplettering av det höga taket.
040312
Region Skånes ambulans är levererad och finns att se på produkter under storbilsambulanser.
031209
Patric Mohag, som varit säljare på Karosseriverken, skall nu istället verka som säljare hos oss på Eurolans. Han efterträder Thomas Larsson, som slutar.
030925
Euro-Lans har fått den stora ordern på 4 st ledningsfordon till Stockholm Brandförsvar, Södra Roslagens Brandförsvar samt Södertörns Brandförsvarsförbund.

Ledningsfordonen kommer att byggas på Sprinter Chassi samt containerhytt. Euro-Lans kommer att stå för utvecklingen av fordonen och inredning samt JMR i Stockholm kommer att stå för kommunikationsutrustningen.
030915-17
Årets Flisa utställning uppe i Lycksele blev en mycket lyckad mässa. Euro-Lans visade nya Binz 2003 och fick ett mycket positivt mottagande.
030613-15
Årets upplaga av Backarydsdagarna blev en succé. Mässans höjdpunkt var Sverige premiären av Mercedes-Benz nya personbilsambulans Binz 2003.

Euro-Lans beräknar starta serie produktionen av nya Binz 2003 i början av 2004.
030523-23
Mercedes-Benz premiär visade nya Binz 2003 personbilsambulans på tysklands största ambulansmässa i Fulda.
020402
Vattendykarbil baserad på Ford Tristar chassi med Tristar aluminiumskåp under framtagning i samarbete med Stockholms Brandkår.
020304
Första MB Sprinter 316 med lågt tak, specialbyggd för Landstinget Jönköping, nu i trafik för utvärdering.

020115
Slutleverans av stororder, totalt 20 fordon till ULFAB och Valdemarsvik Ambulans AB för ambulansverksamhet i Östergötland.